Ανάκληση παιχνιδιών της Mattel

0

Για λόγους ασφαλείας η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής παιγνιδιών στον κόσμο, η αμερικανική Mattel, ανακάλεσε 155.000 παιγνίδια που είχαν κατασκευαστεί στο Μεξικό.

Την είδηση επιβεβαίωσε αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος διευκρίνισε ότι μικρά τμήματα των 17.000 παιχνιδιών θα μπορούσαν να αποσπαστούν με κίνδυνο να τα καταπιούν παιδιά και να πνιγούν.

Στη Βρετανία και την Ιρλανδία αποσύρθηκαν 7.000 παιγνίδια, στην Ιταλία 4.900, στη Γερμανία 4.900 και στην Αυστρία 394.

«Τα παιγνίδια αυτά είναι τα Laugh & Learn και το Learning Kitchen Toys, τα οποία ανήκουν σε σειρά (παιγνιδιών) της Fisher-Price», διευκρίνισε ο αξιωματούχος της Mattel.

Εκατομμύρια παιγνίδια που είχαν κατασκευαστεί στην Κίνα, μεταξύ των οποίων περίπου 21 εκατομμύρια παιγνίδια της Mattel, ανακλήθηκαν παγκοσμίως τους τελευταίους τέσσερις μήνες για λόγους ασφαλείας.

Πάντως, όπως διευκρινίζει η αντιπρόσωπος εταιρεία της Μattel στην Ελλάδα, η ανάκληση του επίμαχου προϊόντος δεν αφορά την ελληνική αγορά.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το συγκεκριμένο προϊόν, το οποίο ανακαλείται από την εταιρία Mattel Inc στις ΗΠΑ και ορισμένες χώρες της ΕΕ, δεν έχει εισαχθεί στην Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, η επαρχία Γκουαντόνγκ της Κίνας ενδέχεται να καταθέσει αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της Mattel.
Η Mattel ανακάλεσε αυτό το καλοκαίρι 21 εκατομμύρια παιχνίδια κατασκευασμένα στην Κίνα για να παραδεχτεί αργότερα ότι το 85% των ανακληθέντων προϊόντων οφειλόταν σε σχεδιαστικά ελαττώματα της αμερικανικής εταιρείας.

Σχόλια