Αναμένεται σήμερα η απόφαση για τον παιδοκτόνο πατέρα της Μ.Βρεττανίας

0

Ο Βρετανός Σ.Τζέκινγκνς πρώην διευθυντής σχολείου, είχε καταδικαστεί από το Αγγλικό δικαστήριο με ποινή ισόβιας κάθειρξης το 1998, για την δολοφονία της 13χρονης θετής του κόρης Μπίλυ Τζο. Το Τριμελές Εφετείο στη Μ. Βρετανίας θα αποφανθεί σήμερα επί της εφέσεως που είχε ασκήσει ο Τζέγκινγκς κατά της καταδικαστικής του απόφασης.

Οι δικαστές του Τριμελούς ακούσανε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, στοιχεία από την πρώην σύζυγό του, τα φυσικά τέκνα του, καθώς και επιστήμονες, οι οποίοι υποστήριξαν πως λαθεμένα καταδικάστηκέ ο Τζέγκινγκς, και πως η ενοχή του βασίστηκε σε παραποιημένα στοιχεία.

Στο πρωτόδικο δικαστήριο, ο εισαγγελέας επέμενε πως οι μικροσκοπικές σταγόνες αίματος της κακοποιημένης του κόρης που βρέθηκαν στα ρούχα του, αποδεικνύουν την ενοχή του για το θάνατό της. Από την άλλη μεριά οι εφέτες δικαστές ανέφεραν πως οι κηλίδες αίματος θα μπορούσαν να έχουν μεταφερθεί στα ρούχα του από τους πνεύμονες της κόρης του, στην προσπάθειά του να μετακινήσει το πτώμα της.

Το Τριμελές Εφετείο σήμερα, ή θα απορρίψει τις κατηγορίες και θα τον αποφυλακίσει, ή θα διατηρήσει την καταδίκη του, ή θα διατάξει την επανάληψη της δίκης.

Σχόλια