Άνδρες είναι τα 2/5 των θυμάτων trafficking στη Βρετανία

0

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που συγκέντρωσε η οργάνωση, πάνω από το 40 τοις εκατό των ενηλίκων που ζητούν βοήθεια είναι άνδρες, διαψεύδοντας την κοινή αντίληψη ότι θυματοποιούνται αποκλειστικά γυναίκες.

Η οργάνωση “Salvation Army” ξεκίνησε τη δράση της λιγότερο από ένα χρόνο πριν, όμως ήδη τα μέλη της έχουν καταγράψει την πρώτη περίπτωση θύματος τράφικινγκ που εισήχθη στη Βρετανία για αφαίρεση οργάνων. «Είτε είναι άνδρες, είτε γυναίκες βοηθάμε όλα τα θύματα τράφικινγκ με όποιον τρόπο έχουν ανάγκη, αν χρειάζονται και θέλουν την  βοήθεια», τόνισε η συντονίστρια της οργάνωσης Anne Read.

Αναφορικά με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε η οργάνωση, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Crispin Blunt τόνισε: «Συνήθως θεωρούμε ότι το τράφικινγκ και η σωματεμπορία αφορούν μόνο το γυναικείο φύλο. Έτσι, όμως, παραμελούμε τις ανάγκες των ανδρών που θυματοποιούνται και αποτυγχάνουμε να τους δώσουμε την υποστήριξη που έχουν ανάγκη». Οι στατιστικές που δημοσιοποιήθηκαν αφορούν τράφικινγκ με σκοπό την σεξουαλική ή εργασιακή εκμετάλλευση των θυμάτων.
 

Σχόλια