Ανοίγει ο δρόμο για τη νομιμοποίηση των γάμων ομοφυλοφίλων στο Βερμόντ

0

Ένα βήμα πιο κοντά στη νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου βρίσκεται το Βερμόντ των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς οι βουλευτές και στα δύο νομοθετικά σώματα της πολιτείας ανέτρεψαν το βέτο που είχε θέσει ο κυβερνήτης στο σχετικό νομοσχέδιο.

Το βέτο ανατράπηκε με ψήφους 100 έναντι 49 στη πολιτειακή βουλή και 23 έναντι 5 στη γερουσία, ενώ αρκούσε σε κάθε περίπτωση πλειοψηφία των δύο τρίτων.

Το Βερμόντ ήταν η πρώτη πολιτεία που καθιέρωσε τα σύμφωνα συμβίωσης μεταξύ ατόμων του ίδιο φύλου πριν από εννέα χρόνια και η τέταρτη πολιτεία που επιτρέπει τους γάμους μετά τη Μασαχουσέτη, το Κονέκτικατ και προσφάτως την Αϊόβα.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι η Καλιφόρνια είχε νομιμοποιήσει τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων αλλά οι πολίτες σε δημοψήφισμα ανέτρεψαν την απόφαση.

Τα νομοθετικά σώματα στο Νιου Χαμσάιρ και το Μέιν επίσης εξετάζουν νόμους που θα επιτρέπουν τη νομιμοποίηση των γάμων. Παρά ταύτα, 43 αμερικανικές πολιτείες έχουν περάσει νόμους που ρητά απαγορεύουν τους γάμους και 29 έχουν αναθεωρήσει τα πολιτειακά συντάγματα.

Σχόλια