Ανοίγει ο δρόμος για τη δίκη του κυβερνήτη του Ιλινόι

0

Υπέρ της έναρξης της διαδικασίας καθαίρεσης ή μη του κυβερνήτη του Ιλινόι, Ροντ Μπλαγκόγεβιτς τάχθηκε η Βουλή των Αντιπροσώπων της εν λόγω αμερικανικής πολιτείας.

Ο κυβερνήτης του Ιλινότ κατηγορείται ότι επιχείρησε να πουλήσει την έδρα του νεοεκλεγέντος προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα.

Η απόφαση δίνει το πράσινο φως για τη διενέργεια δίκης στη γερουσία του Ιλινόι όπου τα δύο τρίτα των γερουσιαστών θα κρίνουν εάν θα καθαιρεθεί ο Ροντ Μπλαγκόγεβιτς.

Η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της πολιτειακής Βουλής των Αντιπροσώπων, Μπάρμπαρα Φλιν Κάρι, δήλωσε ότι ο κυβερνήτης του Ιλινόι πρόδωσε την εμπιστοσύνη του κοινού.

«Είναι ένας δημόσιος υπάλληλος που επέλεξε να μην υπηρετήσει το κοινό, που πρόδωσε τον όρκο του και που δεν είναι κατάλληλος να κυβερνά», είπε χαρακτηριστικά ο Μπάρμπαρα Φλιν Κάρι.

Ο κυβερνήτης έχει προς το παρόν επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Ο Μπλακόγεβιτς ήταν ο αρμόδιος για να ορίσει το διάδοχο στην έδρα του Μπαράκ Ομπάμα στη Γερουσία και φέρεται να προσέγγισε ενδιαφερόμενους, να τους πρότεινε χρηματικά ποσά με αντάλλαγμα μια καλοπληρωμένη θέση σε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό ή σε ομάδα που σχετίζεται με συνδικαλιστικούς φορείς.

Σχόλια