«Νόμιμη» η μπούργκα στη Δανία

0

Το κυβερνών συντηρητικό κόμμα της Δανίας αποφάσισε να μην απαγορεύσει την μπούργκα στη Δανία, αφού ο υπουργός Δικαιοσύνης έκρινε ότι μια τέτοια απαγόρευση θα ήταν προβληματική.
Ο υπουργός Μπράιαν Μίκελσεν δήλωσε ότι η απαγόρευση της μπούργκα θα προκαλούσε «βασικά προβλήματα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Σύνταγμα, σύμφωνα με τους νομικούς του υπουργείου Δικαιοσύνης».
«Είναι σαφές ότι ούτε εγώ, ως υπουργός Δικαιοσύνης, ούτε ένα κόμμα όπως το κόμμα των συντηρητικών δεν μπορούν να υποστηρίξουν ένα θέμα που προκαλεί τόσα νομικά προβλήματα», υπογράμμισε σε ανακοίνωση Τύπου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μια τέτοια απαγόρευση θα μπορούσε να παραβιάσει τα ανθρώπινα δικαιώματα και το δανέζικο σύνταγμα.
Παρόλα αυτά, ο υπουργός υπενθύμισε ότι μια ομάδα εργασίας, που δημιουργήθηκε από την φιλελεύθερη-συντηρητική συμμαχία, εξετάζει αυτή τη στιγμή «άλλους τρόπους (εκτός της απαγόρευσης) προκειμένου να καταπολεμήσουν την εξάπλωση της μπούργκα στους δημόσιους χώρους.
«Η μπούργκα αντιπροσωπεύει μιαν άποψη για τις γυναίκες που δεν έχει χώρο στη Δανία σύμφωνα με την κυβέρνηση», δήλωσε στην ανακοίνωσή του.

Σχόλια