Αντιδράσεις για την καταδίκη χριστιανής σε θάνατο για βλασφημία στο Πακιστάν

0

Πακιστανικό δικαστήριο καταδίκασε χριστιανή γυναίκα, μητέρα πέντε παιδιών, για βλασφημία, ξεσηκώνοντας μαζικά αντιδράσεις σε διεθνές επίπεδο.
Η καταδίκη της 45χρονης Άσια Μπίμπι ανακοινώθηκε την Δευτέρα, ενώ σε δηλώσεις του ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι δήλωσε ότι έθεσε το θέμα στον Πακιστανό ομόλογό του Σαχ Μεχμούντ Κουρέσι, κατά τη διάρκεια συνομιλιών τους.
“”Η Ιταλία ήταν ανέκαθεν κατά της θανατικής ποινής και ο νόμος περί βλασφημίας δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για διακρίσεις εις βάρος θρησκευτικών μειονοτήτων””, δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας
Οι αμφιλεγόμενες διατάξεις που εφαρμόζονται στο Πακιστάν έχουν απασχολήσει κατά καιρούς μη κυβερνητικές οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Στη συγκεκριμένη υπόθεση, μουσουλμάνες γυναίκες κατήγγειλαν την Μπίμπι ότι βλασφήμησε τον προφήτη Μωάμεθ. Ο μουλάς στη συνέχεια απευθύνθηκε στην αστυνομία, η οποία με την σειρά της άρχισε έρευνα που οδήγησε τελικά στην θανατική καταδίκη. Για την εκτέλεση της ποινής, πάντως, απαιτείται έγκριση από το Ανώτατο Δικαστήριο της Λαχώρης.

Σχόλια