Αντιδράσεις στην Ιταλία από την αθώωση πέντε υπόπτων για τρομοκρατία

0

Η απόφαση μίας Ιταλίδας δικαστού να απορρίψει τις κατηγορίες σε βάρος πέντε ισλαμιστών μαχητών από την Τυνησία και το Μαρόκο προκάλεσε οργή και αγανάκτηση μεταξύ κυβερνητικών πολιτικών.

Στγκεκριμένα, ο Υπουργός Εξωτερικών Τζιανφράνκο Φίνι δήλωσε ότι είναι οργισμένος και αποστομωμένος από την απόφαση, ενώ ο Υπουργός για τις Μεταρρυθμίσεις Ρομπέρτο Καλντερόλι δήλωσε ότι του γύρισε του στομάχι. Αρκετοί πολιτικοί ζήτησαν την πειθαρχική δίωξη της δικαστού Κλεμεντίνα Φορλέο. Η τελευταία στην απόφασή της έκρινε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία από τα οποία να προκύπτει ότι οι τρεις Τυνήσιοι και οι δύο Μαροκινοί έχουν ανάμειξη σε κάτι πέραν αυτού που μπορεί να χαρακτηριστεί ως δραστηριότητες «ανταρτών» σε καιρό πολέμου και όχι τρομοκρατία.

Οι πέντε συνελήφθησαν πέρυσι με την κατηγορία ότι στρατολογούσαν καμικάζι βομβιστές για ανάληψη δράσης στο Ιράκ, στα πλαίσια νόμου που ψηφίστηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, όταν οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο κατέστησαν αυστηρότερη τη νομοθεσία κατά της τρομοκρατίας.

Σχόλια