Αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη η πρώην Πρόεδρος της Αργεντινής Ισαμπέλα Περόν

0

Τον πρώτο λόγο για την πρώην πρώτη κυρία της Αργεντινής έχει πλέον η δικαιοσύνη, καθώς η Ισαμπέλα Περόν συνελήφθη την Πέμπτη το βράδυ από τις ισπανικές αρχές και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, όπου και απολογήθηκε.

Της συλλήψεως, η οποία σχετίζεται με την δραστηριότητα ακροδεξιών παραστρατιωτικών ομάδων κατά την διάρκεια της θητείας της, είχε προηγηθεί έκδοση εντάλματος από Ισπανό δικαστή, ενώ δίνεται χρονικό περιθώριο 40 ημερών στην Κυβέρνηση της Αργεντινής για να ζητήσει την έκδοση της.

Η 75χρονη πρώην πρόεδρος της Αργεντινής, ανέλαβε την εξουσία της χώρας το 1974, μετά το θάνατο του συζύγου της, του πρώην προέδρου Χουάν Ντομίνγκο Περόν και παρέμεινε ως το 1976, οπότε και απομακρύνθηκε με στρατιωτικό πραξικόπημα.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της, η Περόν και ο στενός κύκλος της διέταξε τις ένοπλες δυνάμεις να “”εξοντώσουν”” τα ανατρεπτικά στοιχεία, γεγονός που υπολογίζεται ότι στοίχισε τη ζωή σε 30 χιλιάδες ανθρώπους.

Η κ. Περόν, η οποία μετά την απολογία της αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με την δικαιοσύνη.

Σχόλια