Αντιμέτωπος με κατηγορίες για διαφθορά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός

0

H Εισαγγελία του Ισραήλ διεξάγει προκαταρκτική έρευνα για τις κατηγορίες σε βάρος του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Εχούντ Ολμέρτ, ο οποίος φέρεται ότι ενεπλέκεται με επιλήψιμο τρόπο σε μεγάλη υπόθεση ιδιωτικοποίησης τράπεζας το 2005.

Παράλληλα ερευνώνται περίεργοι διορισμοί και κτηματομεσιτικές συμφωνίες, οι οποίες αποδίδονται σε δικές του πρωτοβουλίες και ενέργειες.

Ο γενικός εισαγγελέας του Ισραήλ Μεναχέμ Μαζούμ ζήτησε να διερευνηθεί η υπόθεση της ιδιωτικοποίησης της τράπεζας Leumi το 2005, την περίοδο που ο Εχούντ Ολμέρτ βρισκόταν στη θέση του υπουργού Οικονομίας, καθώς δημοσιεύματα θέλουν το νυν πρωθυπουργό να προσπαθεί κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, να βοηθήσει απροσχημάτιστα δύο προσωπικούς φίλους του, εκπρόσωπους υπεράκτιων εταιρειών, για να αποκτήσουν τη δεύτερη σε μέγεθος ισραηλινή τράπεζα, ανεπιτυχώς όμως.

Παράλληλα, διερευνώνται από την Κρατική Υπηρεσία για τους Ελέγχους, διορισμοί τους οποίους έκανε ο Ολμέρτ όταν διατελούσε υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας, ενώ στο μικροσκόπιο έχουν τεθεί και οι κτηματομεσιτικές συμφωνίες που είχε συνάψει στην Ιερουσαλήμ και το Τελ Αβίβ.

Σχόλια