Αντιτρομοκρατικός έλεγχος έπειτα από επιστολή των «Ερυθρών Ταξιαρχιών»

0

Το αντιτρομοκρατικό τμήμα της εισαγγελίας του Παρισιού εξετάζει το ενδεχόμενο διεξαγωγής εισαγγελικής έρευνας που αφορά σειρά προειδοποιήσεων για τοποθέτηση βομβών σε αμαξοστοιχίες στις γαλλικές Άλπεις.

Ο φάκελος περιλαμβάνει και επιστολή ανάληψης της ευθύνης την οποία υπογράφουν στα ιταλικά οι Ερυθρές Ταξιαρχίες.

Αρκετές τηλεφωνικές κλήσεις στις οποίες αναφερόταν ότι βόμβες είναι τοποθετημένες σε τραίνα ή κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής Σαμπερί-Εξ-λε-Μπεν ελήφθησαν από την Παρασκευή, από πυροσβέστες και από τη σύνταξη της τοπικής εφημερίδας Dauphine libere, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Μετά τον εντοπισμό, μέσα σε τηλεφωνικό θάλαμο, επιστολής που υπογράφεται στα ιταλικά με τη φράση «στη μνήμη των Ερυθρών Ταξιαρχιών», η εισαγγελία του Σαμπερί διαβίβασε τον φάκελο αυτό στην εισαγγελία του Παρισιού, διευκρίνισε η ίδια πηγή.
Οι συγκεκριμένες τηλεφωνικές κλήσεις έγιναν τη στιγμή που η Γαλλία υπέγραψε μόλις πρόσφατα διάταγμα έκδοσης στην Ιταλία της Μαρίνας Πετρέλα, πρώην μέλους των ιταλικών Ερυθρών Ταξιαρχιών, που σήμερα είναι φυλακισμένη στη Γαλλία.
Η Πετρέλα καταδικάστηκε το 1992 στη χώρα της σε ισόβια κάθειρξη κυρίως για τη δολοφονία ενός επιθεωρητή της αστυνομίας και τον βαρύ τραυματισμό του οδηγού του αυτοκινήτου του στη Ρώμη το 1981, όπως επίσης για την απαγωγή ενός εισαγγελέα, για ένοπλη ληστεία και επιθέσεις.
Η ίδια είχε καταφύγει από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 στη Γαλλία.

Σχόλια