«Όχι» λένε οι Ιρλανδοί σε νέο δημοψήφισμα

0

Απορρίπτουν οι Ιρλανδοί την προοπτική διεξαγωγής νέου δημοψηφίσματος για τη Συνθήκη της Λισσαβόνας με το συντριπτικό ποσοστό του 71%, έναντί του 24%, που δηλώνει υπέρ.

Τα παραπάνω αποτελέσματα κατέδειξε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε και δημοσιεύθηκε την Κυριακή, η οποία σύμφωνα με τους αναλυτές, δείχνει επίσης πως 17% των προσώπων που ψήφισαν “”ναι”” τον Ιούνιο είναι τώρα έτοιμα να πουν “”όχι””, έναντι ενός 6% αυτών που ψήφισαν “”όχι”” και είναι τώρα αποφασισμένα να εγκρίνουν τη συνθήκη.

Άλλο σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι μεταξύ αυτών που απείχαν τον Ιούνιο, 57% λένε πως είναι έτοιμοι να ψηφίσουν “”όχι””, έναντι μόνον 26% “”ναι””.

Το 67% συμφωνεί με τη φράση “”οι ευρωπαίοι πολιτικοί δεν σέβονται το ιρλανδικό όχι”” και 61% διαφωνούν με την ιδέα ότι “”αν τα 26 άλλα μέλη της ΕΕ εγκρίνουν τη συνθήκη στα κοινοβούλιά τους, τότε η Ιρλανδία πρέπει να αλλάξει γνώμη και να υποστηρίξει τη συνθήκη””.

Το 53% των Ιρλανδών λέει πως είναι λιγότερο πιθανό να ψηφίσει υπέρ του πρωθυπουργού Μπράιαν Κόουεν στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, αν οργανώσει νέο δημοψήφισμα.

Σχόλια