Απεβίωσε ο Α. Σκάλια, δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ

0

Σε ηλικία 79 ετών πέθανε ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, Αντονίν Σκάλια 

Ο συντηρητικός Δικαστής, Αντονίν Σκάλια, απεβίωσε αιφνιδίως το Σάββατο σε ηλικία 79 ετών, με τον θάνατο του να πυροδοτεί μια νέα πολιτική αναμέτρηση μεταξύ του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και της Γερουσίας, η οποία ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, σχετικά με τον ορισμό του αντικαταστάτη του, λίγους μόλις μήνες πριν τη διεξαγωγή των εθνικών – προεδρικών εκλογών.
                                   
Με ανακοίνωση του ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, Τζον Ρόμπερτς, επιβεβαίωσε τον θάνατο του Α. Σκάλια, εκφράζοντας εκ μέρους των δικαστικών αρχών τη θλίψη για την απώλεια του, χαρακτηρίζοντας τον ως έναν “εξαίρετο άνθρωπο και δικαστή”.
                               
Ο Ομπάμα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Α. Σκάλια και αναμένεται να δώσει σκληρή μάχη για να εξασφαλίσει την επικύρωση του υποδειχθέντος υποψηφίου για την αντικατάσταση του Σκάλια. 
                                   
Η Γερουσία διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου και τελικής επικύρωσης των υποδείξεων του Προέδρου, ως προς τους υποψηφίους δικαστές. Ο Πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι θα επιλέξει την κατάλληλη στιγμή τον υποψήφιο για τη θέση του αποβιώσαντος Α.Σκάλια.                                 
                                  

Σχόλια