Απειλεί με παραίτηση ο Εχούντ Ολμέρτ για την υπόθεση δωροδοκίας

0

Με παραίτησή του από την κυβέρνηση απείλησε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Ολμέρτ σε περίπτωση που απαγγελθούν εις βάρος του κατηγορίες για δωροδοκία.

Σε δήλωσή του από την κατοικία του, και αφού είχε παρέλθει ο χρόνος απαγόρευσης δηλώσεων λόγω της συνεχιζόμενης έρευνας, ο Ολμέρτ τόνισε ότι τα οικονομικά του διαχειρίζονταν δικηγόρος και ότι όλες οι πράξεις του ήταν νόμιμες.

«Ποτέ δεν δωροδοκήθηκα, ποτέ δεν έλαβα χρήματα για τον εαυτό μου», υπογράμμισε για να προσθέσει ότι αν ο γενικός εισαγγελέας αποφασίσει να τον παραπέμψει σε δίκη, θα παραιτηθεί, παρά το ότι δεν έχει την υποχρέωση από τον νόμο.

Ο Ολμέρτ παραδέχτηκε ότι έλαβε χρήματα από τον Αμερικανό επιχειρηματία και υποστηρικτή του Μόρις Ταλάνσκι αλλά όλα υπήρξαν νόμιμα.

Νωρίτερα, η αστυνομία εξέδωσε δήλωση όπου αναφέρονταν στις υποψίες ότι ο πρωθυπουργός – τότε δήμαρχος Ιερουσαλήμ και, αργότερα, υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου – έλαβε χρήματα από έναν ή περισσότερους ξένους πολίτες για το διάστημα 1999-2003.

Μάρτυρες είναι ακόμη η γραμματέας του Ολμέρτ και δικηγόρος, πρώην συνεργάτης του. Τα συνολικά ποσά ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια.

Την περασμένη Παρασκευή, αστυνομικοί της δίωξης οικονομικού εγκλήματος ανέκριναν κατ οίκον τον Εχούντ Ολμέρτ για την υπόθεση διαφθοράς και συγκεκριμένα για τα κεφάλαια που είχαν συγκεντρωθεί από τον Αμερικανό επιχειρηματία Μόρις Ταλάνσκι για τις δημοτικές και κομματικές εκλογές το 1999 και το 2002.

Σχόλια