Απελευθερώθηκε η Ροξάνα Σαμπερί

0

Αφέθηκε ελεύθερη η Ιρανομερικανίδα δημοσιογράφος, Ροξάνα Σαμπερί ενώ το εφετείο της Τεχεράνης μείωσε την ποινή της από οκτώ χρόνια κάθειρξη σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή.

Ο δικηγόρος της δημοσιογράφου, Αμπντολσάμα Χοραμσαχί είπε στα μέσα ενημέρωσης επικαλούμενος δηλώσεις του πατέρας της 32χρονης δημοσιογράφου, ότι η Σαμπερί μόλις αναχώρησε από την φυλακή Εβίν της Τεχεράνης και κατευθύνεται στο σπίτι τους.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ικανοποιημένη από την απελευθέρωση της Ιρανοαμερικανίδας δημοσιογράφου Ροξάνα Σαμπερί που είχε καταδικαστεί από το ιρανικό καθεστώς σε οκτώ χρόνια κάθειρξη με την κατηγορία της κατασκοπείας.

«Συνεχίζουμε να αμφισβητούμε τις κατηγορίες εναντίον της αλλά είμαστε πολύ ενθαρρυμένοι από την απελευθέρωσή της και αποστέλλουμε τις καλύτερες ευχές μας στην οικογένειά της», πρόσθεσε η κ. Κλίντον.

Η οργάνωση «Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα» εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απελευθέρωση της Ροξάνα Σαμπερί και εξέφρασε την ελπίδα η απόφαση του δικαστηρίου να εκλαμβάνεται ως δεδικασμένο και σε άλλες περιπτώσεις δημοσιογράφων που κρατούνται στο Ιράν.