Απελευθέρωση Παλαιστινίου κρατούμενου μετά από απεργία πείνας 56 ημερών

0

Μετά από απεργία πείνας 56 ημερών, αφέθηκε ελεύθερος από τις ισραηλινές αρχές o Παλαιστίνιος, Χάντερ Αντνάν, σύμφωνα με ανακοίνωση της ισραηλινής υπηρεσίας Καταστημάτων κράτησης. Όπως δήλωσε στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων η Σίβαν Γουίζμαν, εκπρόσωπος της ισραηλινής υπηρεσίας, «ο Χάντερ Αντνάν, ο οποίος βρισκόταν υπό διοικητική κράτηση, αφέθηκε ελεύθερος». 

Ο 38χρονος Παλαιστίνιος, εκρατείτο εδώ και ένα έτος, υπό διοικητική κράτηση, ένα καθεστώς που επιτρέπει στις ισραηλινές αρχές να διατηρούν κρατούμενους, χωρίς την απαγγελία κατηγοριών για περιόδο έξι μηνών, η οποία είναι δυνατόν να ανανεώνεται επ’ αόριστον.

Στο τέλος Ιουνίου είχε τερματίσει την απεργία πείνας, έπειτα από μια συμφωνία στην οποία κατέληξαν ο δικηγόρος του και η ισραηλινή αρχή Καταστημάτων κράτησης. Στη συνέχεια και μετά από έντονες ανησυχίες των Παλαιστινίων για την κατάσταση της υγείας του, μεταφέρθηκε σε ισραηλινό νοσοκομείο. 

Ο Αντνάν συνελήφθη μετά την απαγωγή και τη δολοφονία τριών νεαρών Ισραηλινών το 2014, γεγονός που είχε οδηγήσει στη σύλληψη εκατοντάδων Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Διαδηλώσεις υποστήριξης του Αντνάν πραγματοποιούνταν από όλα τα παλαιστινιακά κινήματα τις τελευταίες εβδομάδας, τόσο στη Δυτική Όχθη όσο και στη Λωρίδα της Γάζας.

Σχόλια