Απερρίφθη αίτημα αποφυλάκισης του Ιρακινού δημοσιογράφου

0

Ανακριτής στο Ιράκ απέρριψε το αίτημα για να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ο Ιρακινός δημοσιογράφος, Μουντάζερ αλ Ζαΐντι, ο οποίος πέταξε τα παπούτσια του στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζορτζ Μπους.
«Απορρίψαμε το αίτημα να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ο Μουντάζερ αλ Ζαΐντι για το καλό της έρευνας και για την ασφάλειά του», δήλωσε ο Ντίγια αλ Κενάνι που έχει αναλάβει την υπόθεση από τη Δευτέρα.
Και πρόσθεσε, «αν απελευθερωθεί, υπάρχει κίνδυνος γι αυτόν, λόγω των αυτοσχέδιων βομβών ή των επιθέσεων. Και θα τον καταδιώκουν δημοσιογράφοι. Εξάλλου από νομικής άποψης, διέπραξε ένα αδίκημα και έχουμε το δικαίωμα να μην τον αφήσουμε ελεύθερο με εγγύηση».
Ένας εκ των συνηγόρων του Ζαΐντι δήλωσε ότι ο δημοσιογράφος δεν υπέστη βασανιστήρια κατά την κράτησή του και ότι τον μεταχειρίζονται καλά.
Στο μεταξύ σύμφωνα με τον σύμβουλο Τύπου του ιρακινού προέδρου Νούρι αλ Μάλικι Γιασίν Μαζίντ, ο Ιρακινός δημοσιογράφος ζήτησε συγγνώμη από τον ιρακινό πρωθυπουργό Νούρι αλ Μάλικι επειδή τον έφερε σε δύσκολη θέση με την πράξη του αυτή.

Σχόλια