Απερρίφθη καταγγελία για εγκλήματα πολέμου εις βάρος του Ράμσφελντ

0

Ο Γάλλος εισαγγελέας, Ζαν Κλοντ Μαράν, απέρριψε την καταγγελία για εγκλήματα πολέμου εις βάρος του πρώην υπουργού Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Ράμσφελντ.

Σύμφωνα με το νομικό εκπρόσωπο της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (FIDH) ο Ντόναλντ Ράμσφελντ κατηγορείται ότι έδωσε την εντολή για το βασανισμό των κρατουμένων στο Ιράκ και στη βάση του Γουαντάναμο στην Κούβα.

Η καταγγελία κατατέθηκε τον Οκτώβριο εκ μέρους της FIDH, η οποία εδρεύει στο Παρίσι, του Κέντρου Συνταγματικών Δικαιωμάτων, το οποίο εδρεύει στις ΗΠΑ, του Ευρωπαϊκού Κέντρου Συνταγματικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο εδρεύει στο Βερολίνο, και εκ μέρους του Γαλλικού Συνδέσμου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων AP υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή του επιστολή του Γάλλου εισαγγελέα, η οποία αναφέρει ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας εισηγήθηκε την απόρριψη της καταγγελίας, διότι ο Ντόναλντ Ράμσφελντ καλύπτεται από ασυλία κατά τη διάρκεια της υπουργικής του θητείας.

Σχόλια