Απέσυρε η Κύπρος οκτώ προσφυγές εναντίον της Κομισιόν

0

Η κυπριακή ηγεσία αποφάσισε την απόσυρση των προσφυγών που είχε καταθέσει για την ακύρωση προκηρύξεων που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο κείμενο των οποίων η τουρκοκυπριακή κοινότητα αντιμετωπιζόταν σα να διαθέτει κρατικές αρχές, νομοθεσία, νόμισμα, επικράτεια και ιθαγένεια.

Η απόσυρση της προσφυγής οφείλεται στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τροποποίησε το πρότυπο του κειμένου, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου.

Πρόσθεσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποφάσισε να αποσύρει τις προσφυγές, θέλοντας να διευκολύνει την παροχή χρηματοδοτικής βοήθειας στην τ/κ κοινότητα, με τρόπο που να μην συνιστά αναγνώριση ξεχωριστής κρατικής οντότητας.

»Η Κυπριακή Δημοκρατία αποφάσισε την απόσυρση των προσφυγών που είχε καταθέσει ενώπιον του Πρωτοδικείου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για την ακύρωση οκτώ προκηρύξεων που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ανάθεση συμβάσεων προμηθειών, υπηρεσιών και έργων για την οικονομική ανάπτυξη της τ/κ κοινότητας», επεσήμανε ο κ. Στεφάνου.

Πρόσθεσε ότι «στην πορεία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τροποποίησε το πρότυπο του κειμένου προκήρυξης προσφορών, το οποίο θα χρησιμοποιήσει για όλες τις προκηρύξεις διαγωνισμών που θα δημοσιεύσει στο μέλλον, απαλείφοντας όλες τις αναφορές που μπορούσαν άμεσα ή έμμεσα να εξισώσουν την τ/κ κοινότητα με τρίτη χώρα δικαιούχο της οικονομικής βοήθειας».