Από την Eurojust στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ρηνανίας-Πφαλτς

0

Την αποχώρησή από τη διοικητική διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Μονάδας Δικαστικής Συνεργασίας (Eurojust) ανακοίνωσε ο Ερνστ Μερτζ και διευκρίνισε ότι αναλαμβάνει πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το ομόσπονδο γερμανικό κρατίδιο της Ρηνανίας – Πφαλτς.
Από τη νέα του θέση ο Ερνστ Μερτζ αναλαμβάνει να εξασφαλίσει για κάθε πολίτη αποτελεσματική νομική προστασία και δίκαιη μεταχείριση σε θέματα κοινωνικών δικαιωμάτων, δημόσιας υγείας, συντάξεων και άλλα.
Ο Ερνστ Μερτζ ανέλαβε καθήκοντα διοικητικού διευθυντή της Eurojust τον Μάιο του 2002 και πιο πριν ήταν πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δικαίου (ERA), στο Τρίερ της Γερμανίας.
Ο Ερνστ Μερτζ ξεκίνησε την καριέρα του το 1983 ως δικαστής του Πρωτοδικείου για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης και σήμερα επιστρέφει ως πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ρηνανίας – Πφαλτς.
Αναφερόμενος στο νέο του διορισμό, ο Ερνστ Μερτζ είπε: «Δε θα είναι εύκολο να αποχωρήσω από την Eurojust έπειτα από έξι χρόνια σκληρής εργασίας στον οργανισμό. Ήταν μια σημαντική εμπειρία να συμμετάσχω στην ανάπτυξη της Eurojust και της ERA. Θα μου λείψει. Γνωρίζω ότι η Eurojust απαρτίζεται από ικανούς ανθρώπους, οι οποίοι είναι έτοιμοι να αναπτύξουν περαιτέρω τον οργανισμό και να τον προετοιμάσουν για το μέλλον.»
Την ικανοποίησή του για την ανάληψη μιας τόσο σημαντικής θέσης στη γερμανική δικαιοσύνη από τον κ. Μερτζ εξέφρασε ο πρόεδρος της Eurojust, Λόπες ντα Μότα.
Η Ευρωπαϊκή Μονάδα Δικαστική Συνεργασία αποφάσισε να καλέσει για να αναλάβει προσωρινά τη διοικητική διεύθυνση του οργανισμού τον επικεφαλής σε θέματα Ασφάλειας, Διαχείρισης Εγκαταστάσεων και Γενικών Υπηρεσιών, Ζακ Βος.

Σχόλια