Από τους Σοπράνος στο εδώλιο για ανθρωποκτονία β΄ βαθμού

0

Ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη η δίκη του ηθοποιού Λίλο Μπρανκάτο Τζούνιορ, εκ των πρωταγωνιστών της διάσημης τηλεοπτικής σειράς “Οι Σοπράνος”.

Ο Λίλο Μπρανκάτο Τζούνορ κατηγορείται για ανθρωποκτονία β βαθμού ενός αστυνομικού εκτός υπηρεσίας, το 2005.

Η κατηγορούσα αρχή υποστηρίζει ότι ο Αμερικανός ηθοποιός πρέπει να καταδικαστεί για το ρόλο που διαδραμάτισε στη διάρρηξη που οδήγησε στο θάνατο του αστυνομικού.

Οι ένορκοι καλούνται να αποφανθούν εάν ο κατηγορούμενος ήταν συνεργός στο έγκλημα ή απλός παρατηρητής.

Σε περίπτωση καταδίκης ο 32χρονος ηθοποιός ενδέχεται να αντιμετωπίσει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Η κατηγορούσα αρχή επισημαίνει ότι ο ηθοποιός και ο 51χρονος Στίβεν Αρμέντο, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία α΄ βαθμού, εισέβαλαν σε διαμέρισμα για να κλέψουν φάρμακα.

Ο αστυνομικός, ο οποίος διέμενε δίπλα στο διπλανό διαμέρισμα, αντελήφθη ότι γινόταν κάτι ύποπτο, βγήκε για να ερευνήσει την κατάσταση και δέχθηκε πυροβολισμό στην καρδιά από τον Στίβεν Αρμέντο. Ο αστυνομικός απάντησε στα πυρά των διαρρηκτών τραυματίζοντας και τους δύο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Μπρανκάτο δήλωσε στους ενόρκους ότι ο πελάτης του είναι εθισμένος στις ναρκωτικές ουσίες, οι οποίες έχουν καταστρέψει τη ζωή του. Πρόσθεσε ότι εκείνο το βράδυ ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών.

“Ο Λίλο ήταν εκεί για να ικανοποιήσει τον εθισμό του και όχι για να ασκήσει βία”, υποστήριξε ο δικηγόρος του κατηγορουμένου.