Αποβολή συνηγόρου υπεράσπισης στη δίκη Σαντάμ

0

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση του δικαστηρίου για τον Σαντάμ τη Δευτέρα με τη συνήγορο του Σαντάμ να απομακρύνεται δια της βίας και τον ίδιο τον Σαντάμ να φωνάζει ότι είναι πρόεδρος του Ιράκ.

Η αναταραχή στη δικαστική αίθουσα άρχισε όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου Ραούφ Αμπντέλ-Ραχμάν πληροφόρησε τη συνήγορο υπεράσπισης Μπούσρα Χαλίλ ότι δεν μπορούσε να παραμείνει στην αίθουσα.

Όταν εκείνη προσπάθησε να κάνει μία ανακοίνωση, ο πρόεδρος τη διέκοψε λέγοντας: «Κάτσε κάτω». Η Χαλίλ αρνήθηκε, ανταπαντώντας: «Θέλω να πω μόνο μία λέξη».

Τότε, ο Αμπντέλ Ραχμάν φώναξε στους φρουρούς να την απομακρύνουν. Εξοργισμένη, η συνήγορος υπεράσπισης άρχισε να φωνάζει και έβγαλε την τήβεννό της σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Εν συνεχεία, προσπάθησε να αποφύγει τους φρουρούς, οι οποίοι την οδήγησαν εκτός της αίθουσας.

Κατά την απομάκρυνσή της, ο Σαντάμ άρχισε με τη σειρά του να διαμαρτύρεται έντονα και ο πρόεδρος του δικαστηρίου τού έκανε συστάσεις να ηρεμήσει.

«Είμαι ο Σαντάμ Χουσεΐν, πρόεδρος του Ιράκ. Είμαι ανώτερος όλων σας» φώναξε ο Σαντάμ. «Είστε κατηγορούμενος τώρα και όχι πρόεδρος» απάντησε ο Αμπντέλ-Ραχμάν.

Η δίκη συνεχίστηκε με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης, που διήρκεσαν τέσσερις ώρες. Τελικά, η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί την Τετάρτη.

Σχόλια