Απόφαση για έκδοση στην Ιταλία πρώην στελέχους των Ερυθρών Ταξιαρχιών

0

Η γαλλική κυβέρνηση υπέγραψε απόφαση έκδοσης στη χώρα της Ιταλίδας Μαρίνας Πετρέλα, η οποία υπήρξε στέλεχος των Ερυθρών Ταξιαρχιών και σήμερα κρατείται σε γαλλική φυλακή.

Το Εφετείο των Βερσαλλιών είχε ταχθεί υπέρ της έκδοσης της Μαρίνας Πετρέλα από τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά από αίτημα της Ιταλίας.

Το πρώην στέλεχος των Ερυθρών Ταξιαρχιών είχε συλληφθεί τον Αύγουστο του 2007 και τέθηκε σε κράτηση με προοπτική να εκδοθεί από τη Γαλλία προς την Ιταλία σύντομα.

Η Μαρίνα Πετρέλα έχει καταδικαστεί στην Ιταλία το 1992, για εγκληματικές πράξεις και συγκεκριμένα σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία ενός αστυνομικού αξιωματούχου και για τον σοβαρό τραυματισμό του οδηγού του το 1981 στη Ρώμη καθώς και για την απαγωγή ενός δικαστή, για πολλές κλοπές και για επιθέσεις.

Η 53χρονη σήμερα Ιταλίδα, συνελήφθη πέρσι τον Αύγουστο κοντά στο Παρίσι όπου ζούσε και ήταν ένα από τα δώδεκα άτομα που καταζητούνταν για εγκληματική δράση στην Ιταλία.

Η Μαρίνα Πετρέλα ζούσε επί 20 χρόνια στη Γαλλία και εργαζόταν ως κοινωνική λειτουργός. Έχει παντρευτεί ένα Γάλλο και έχει μαζί του μια κόρη δέκα χρόνων σήμερα. Έχει άλλη μια κόρη που την απέκτησε όταν ήταν φυλακισμένη στην Ιταλία, το 1983.

Σχόλια