Αποφασισμένος να παλέψει ο Ρομάν Πολάνσκι

0

Αποφασισμένος να παλέψει και να αγωνιστεί κατά της κράτησής του στην Ελβετία και της έκδοσής του στις Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσε δια μέσου του δικηγόρου του ο σκηνοθέτης, Ρομάν Πολάνσκι.
Ο δικηγόρος Ερβέ Τεμίμ του Αμερικανού σκηνοθέτη δήλωσε ότι ο πελάτης του «αρνήθηκε το αίτημα για έκδοσή του που έχουν υποβάλλει εναντίον του οι ΗΠΑ» μετά τη σύλληψή του στην Ελβετία.
«Αισθάνεται έκπληξη και οργή από τη σύλληψή του καθώς είχε πάει στην Ελβετία ως επισκέπτης”, πρόσθεσε ο Τεμίμ και κατέληξε λέγοντας στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ότι «δεν υπάρχει κανένας νομικός λόγος, ούτε εξετάζοντας τα γεγονότα, ούτε τους όρους της δικαιοσύνης, για να παραμείνει ο Ρομάν Πολάνσκι έστω και μία ημέρα στη φυλακή».
Οι εισαγγελικές αρχές των ΗΠΑ ζητούν να προσαχθεί ο Πολάνσκι ενώπιον της δικαιοσύνης κατηγορούμενος για παράνομη σεξουαλική επαφή με μία 13χρονη το 1977.
Εκείνη την εποχή ο σκηνοθέτης ομολόγησε την ενοχή του αλλά αμέσως μετά διέφυγε στο εξωτερικό.
Εν τω μεταξύ, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Μπερνάρ Κουσνέρ, έστειλε επιστολή προς την Αμερικανίδα ομόλογό του, Χίλαρι Κλίντον, ζητώντας την απελευθέρωση του Ρόμαν Πολάνσκι.
Ο Κουσνέρ επέκρινε «τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκε η δικαιοσύνη» στο θέμα του Πολάνσκι.
«Δεν κατηγορούμε τη διεθνή δικαιοσύνη, αλλά τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιήθηκε», σχολίασε.
Ο υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, Φρεντερίκ Μιτεράν διαβεβαίωσε ότι ο Γάλλος πρόεδρος παρακολουθεί “με μεγάλη προσοχή την υπόθεση”.

Σχόλια