Απομάκρυνση υπουργών εξαιτίας δολοφονίας με σφραγίδα της μαφίας

0

Ο πρωθυπουργός της Κροατίας Ίβο Σανάντερ ανακοίνωσε ότι θα θέσει εκτός κυβέρνησης τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης μετά τη “μαφιόζικη” δολοφονία της κόρης ενός δικηγόρου.

Ο Κροάτης πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι θα ζητήσει, επίσης, την απομάκρυνση του επικεφαλής της αστυνομίας μετά τις αλλεπάλληλες βίαιες επιθέσεις στην πρωτεύουσα, Ζάγκρεμπ.

Η 26χρονη ασκούμενη δικηγόρος, Ιβάνα Χόντακ πυροβολήθηκε θανάσιμα έξω από κτίριο του Ζάγκρεμπ το πρωί της Δευτέρας.

Ο πατέρας της Ζβόνιμιρ Χόντακ έχει αναλάβει την υπεράσπιση ενός πρώην στρατηγού, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή διαμαντιών αξίας πέντε εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για το κλείσιμο συμφωνιών την περίοδο του πολέμου.

Ο πρωθυπουργός έχει υποβάλει το αίτημα απομάκρυνσης των τριών αξιωματούχων στο κοινοβούλιο, το οποίο αναμένεται να το επικυρώσει.

“Αναμένω άμεσα αστυνομικά μέτρα. Είναι πλέον καιρός να πατάξουμε τη μαφία στη χώρα”, τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο Ίβο Σάναντερ.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης συνδέουν τη δολοφονία της 26χρονης με την υπόθεση που έχει αναλάβει ο πατέρας της αλλά οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν ακόμα επιβεβαιώσει ότι τα δύο γεγονότα συνδέονται.

Σχόλια