Απορριπτική ήταν η απάντηση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Μανχάταν στην αγωγή εννέα αποφοίτων κατά της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Οι απόφοιτοι της Νομικής είχαν ενάγει το Πανεπιστήμιο ισχυριζόμενοι ότι τους παραπλάνησε με ψευδή στατιστικά στοιχεία για την αξία του πτυχίου τους στην αγορά εργασίας.
Ο δικαστής Melvin L. Schweitzer δικαίωσε το Πανεπιστήμιο, κρίνοντας ότι τα στοιχεία για την απορρόφηση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας δεν ήταν παραπλανητικά και ότι σε κάθε περίπτωση την ευθύνη επιβεβαίωσης της αληθοφάνειας των στατιστικών είχαν κυρίως οι υποψήφιοι φοιτητές. «Το δικαστήριο δεν θεωρεί ότι οι στατιστικές περί εργασιακής απόδοσης του πτυχίου του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης θα ήταν ικανές να παραπλανήσουν επί του πρακτέου έναν καταναλωτή που λειτουργεί ελλόγως. Οι έλλογοι καταναλωτές που αναζητούν σοβαρά Νομική Σχολή για να σπουδάσουν έχουν ένα σύνολο ικανοτήτων, ώστε να μπορούν να αξιολογήσουν τις εναλλακτικές και να σταθμίσουν τα δεδομένα προτού κάνουν μία επιλογή που αφορά και τις επαγγελματικές προοπτικές τους. Αυτού του τύπου οι έλλογοι καταναλωτές έχουν στη διάθεσή τους πολυάριθμες πηγές, για να διασταυρώσουν τις πληροφορίες, πριν να αποφασίσουν».
Το δικαστήριο τόνισε ότι αν οι υποψήφιοι είχαν κάνει μια τέτοια έρευνα, θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι τις καλύτερες θέσεις στη νομική αγορά παίρνουν οι απόφοιτοι των γνωστών Νομικών Σχολών και όχι των σχολών που βρίσκονται χαμηλά στις ετήσιες κατατάξεις, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και εκείνη του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Άλλωστε την μέτρια φήμη του Πανεπιστημίου είχαν παραδεχθεί και οι ίδιοι οι ενάγοντες.
Η αγωγή είχε ασκηθεί πέρυσι με καταψηφιστικό αίτημα 225 εκατομμυρίων δολαρίων. Άλλες 14 παρόμοιου περιεχομένου αγωγές είχαν ασκηθεί στο ίδιο διάστημα κατά ισάριθμων Νομικών Σχολών άλλων Πανεπιστημίων, με τον ισχυρισμό της παραπλάνησης των υποψηφίων μέσω ψευδών στατιστικών στοιχείων. Οι μαζικές προσφυγές αποφοίτων στη δικαιοσύνη ήταν το αποτέλεσμα σκανδάλου που είχε ξεσπάσει λίγους μήνες πριν στις ΗΠΑ, όταν αποκαλύφθηκε ότι τα Πανεπιστήμια παραποιούσαν τους πίνακες με τα στοιχεία απορροφησιμότητας των αποφοίτων τους στην αγορά εργασίας, για να προσελκύσουν περισσότερους υποψηφίους πρόθυμους να καταβάλουν δίδακτρα.