Αποσύρεται από τη δικαστική μάχη ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ

0

Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τη δεκαετή του εκστρατεία να αποδείξει ότι ο θάνατος της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του γιου του Ντόντι Αλ Φαγέντ ήταν έγκλημα και αποτέλεσμα συνομωσίας.

Ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του πολυκαταστήματος Χάροντς στο Λονδίνο ανακοίνωσε από τηλεοράσεως ότι θα σεβαστεί το πόρισμα της έρευνας των ενόρκων του δικαστηρίου περί εγκληματικής αμέλειας από την πλευρά του οδηγού Ανρί Πολ και των φωτορεπόρτερ που ακολουθούσαν το αυτοκίνητο του ζεύγους.

Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ διευκρίνισε ότι εγκαταλείπει την προσπάθειά του από σεβασμό στα παιδιά της εκλιπούσης πριγκίπισσας και υπογράμμισε ότι ακόμα διατηρεί τις επιφυλάξεις του για την ορθότητα και την έκβαση των ερευνών.
«Αρκετά», είπε ο Αλ Φαγέντ και πρόσθεσε, «αφήνω τα υπόλοιπα στο Θεό για να πάρει την εκδίκηση για μένα. Εγώ δεν πρόκειται να κάνω τίποτε άλλο».

Η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, που υπολογίζεται ότι κόστισε γύρω στα 20 εκατομμύρια δολάρια, επεκτάθηκε σε όλο τον κόσμο καθώς κλήθηκαν να καταθέσουν, μέσω τηλεδιάσκεψης, μάρτυρες από τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, τη Νιγηρία, την Κένυα, ακόμη και την Αυστραλία. Καθυστέρησε μία δεκαετία επειδή η Βρετανία έπρεπε να περιμένει να ολοκληρωθεί η νομική διαδικασία στη Γαλλία και κατόπιν να τελειώσει και η έρευνα της βρετανικής αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικές αρχές και των δύο χωρών είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το τροχαίο δυστύχημα προκλήθηκε επειδή ο οδηγός της λιμουζίνας ήταν μεθυσμένος και είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα.

Σχόλια