Αποσύρονται οι κατηγορίες κατά Σαρόν για τη νήσο Πάτροκλος

0

Εντός της εβδομάδας αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση του γενικού εισαγγελέα του Ισραήλ Μεναχέμ Μαζούζ περί απόσυρσης των κατηγοριών που αντιμετωπίζει ο Αριέλ Σαρόν για δωροληψία με φόντο την υπόθεση της ελληνικής νησίδας «Πάτροκλος».

Τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ μεταδίδουν ότι ο γενικός εισαγγελέας του Ισραήλ απεφάνθη τελικώς πως δεν συγκεντρώνονται επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για την προσαγωγή του Αριέλ Σαρόν σε δίκη, κίνηση που κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγούσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό σε παραίτηση μολονότι δεν υποχρεώνεται από το νόμο.

Η αποκαλούμενη στο Ισραήλ «υπόθεση του ελληνικού νησιού» επικεντρώνεται στον Ισραηλινό επιχειρηματία Νταβίντ Απέλ που κατηγορείται για απόπειρα δωροδοκίας του Αριέλ Σαρόν το 1999 όταν ο δεύτερος επί κυβερνήσεως Νετανιάχου διατελούσε υπουργός Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κτηματομεσίτης προσέλαβε το γιο του νυν πρωθυπουργού Γκιλάντ Σαρόν και του κατέβαλε τρία εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να μεσολαβήσει ο πατέρας του στην Κνεσέτ υπέρ της αγοράς της νησίδας Πάτροκλος από τον Ντ.Απέλ.

Σε προκαταρκτική έκθεση που παραδόθηκε στον Μεναχέμ Μαζούζ προ έξι εβδομάδων επισημαίνεται ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την προσαγωγή Σαρόν σε δίκη.