Αποχή της Συρίας από τη διάσκεψη της Ελβετίας

0

Το συριακό καθεστώς δεν προτίθεται να μεταβεί στην προγραμματισμένη ειρηνευτική διάσκεψη της Ελβετίας, τη “Γενεύη 2”, για να παραδώσει την εξουσία δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Ασάντ.

«Εμείς δεν θα πάμε στη Γενεύη για να παραδώσουμε την εξουσία, όπως επιθυμεί ο Αλ – Φαισάλ (επικεφαλής της διπλωματίας της Σ.Αραβίας) και ορισμένοι αντίπαλοί μας στο εξωτερικό», δήλωσε ο υπουργός Πληροφοριών της Συρίας Ομράν αλ-Ζόχμπι, στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA, τη Δευτέρα.

“Θα μπορούσαμε να παραδώσουμε την εξουσία και στη Δαμασκό και θα γλιτώναμε από τον κόπο και την τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων”, πρόσθεσε ο ίδιος με ειρωνική διάθεση. Παράλληλα, επέμεινε ότι ο πρόεδρος Μπασάρ αλ – Άσαντ θα παραμείνει αρχηγός του κράτους.

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις αυτές γίνονται την ώρα που Ουάσιγκτον, Μόσχα και Ηνωμένα Έθνη προσπαθούν μέσω της διεθνούς διάσκεψης για τη Συρία, με τη συμμετοχή του καθεστώτος και της αντιπολίτευση,ς να βρουν μια πολιτική λύση στη σύγκρουση η οποία έχει κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 120.000 ανθρώπους από το Μάρτιο του 2011.

Σχόλια