Αποχωρεί ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής

0

Ο κ. Διαμαντούρος, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο Martin Schulz, τόνισε ότι στο τέλος του τρέχοντος μηνός συμπληρώνει μια δεκαετία στη συγκεκριμένη θέση και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «ήρθε η στιγμή να κλείσω τον κύκλο της ενασχόλησής μου με την εξυπηρέτηση των πολιτών στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να επανέλθω στον πρότερο ρόλο μου του ακαδημαϊκού μελετητή της δημόσιας ζωής, καθώς και του ενεργού μέλους της κοινωνίας πολιτών». Με την επιστολή του ο κ. Διαμαντούρος, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς και τους προκατόχους του για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του. Επίσης, εξήρε τη στάση του Κοινοβουλίου και, ιδιαίτερα, της Επιτροπής Αναφορών για τη στήριξη που του προσέφεραν στο έργο του ως θεματοφύλακα της χρηστής διοίκησης, καθώς και στην προσπάθειά του να προωθήσει τη λογοδοσία, τη διαφάνεια, και τη νοοτροπία εξυπηρέτησης του πολίτη στους κόλπους της Ευρωπαϊκής διοίκησης.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο κ. Διαμαντούρος κάλεσε τον κ. Schulz να κινήσει τη διαδικασία εκλογής του νέου Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή από το Κοινοβούλιο.

 

Σύντομο Βιογραφικό κ. Νικηφόρου Διαμαντούρου:

Ο Νικηφόρος Διαμαντούρος γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου του 1942 στην Αθήνα. Ύστερα από μακρά σταδιοδρομία στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και στην Ελλάδα ως καθηγητής πολιτικής επιστήμης, αναδείχθηκε, το 1998, πρώτος Έλληνας Συνήγορος του Πολίτη. Τον Ιανουάριο του 2003, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον εξέλεξε στη θέση του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή και ανανέωσε τη θητεία του το 2005 και το 2010.

Σχόλια