Αποζημιώσεις για καθυστερήσεις στα δρομολόγια πλοίων προωθεί η Ε.Ε.

0

Μετά τις αεροπορικές εταιρίες, σειρά έχουν οι ακτοπλοϊκές, οι οποίες, όπως όλα δείχνουν, θα υποχρεωθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποζημιώνουν τους επιβάτες σε περίπτωση καθυστερήσεων ή ακυρώσεων δρομολογίων.
Το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο που προωθεί η Ε.Ε. μετά τη συμβιβαστική συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Μεταφορών την περασμένη Παρασκευή στο Λουξεμβούργο προβλέπει ότι αν ένα πλοίο καταπλεύσει στο λιμάνι αργότερα από την προβλεπόμενη ώρα, οι επιβάτες θα έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν αποζημίωση ίση με το 25% ή και το 50% της τιμής του εισιτηρίου τους. Επίσης, αν η αναχώρηση του πλοίου καθυστερήσει για περισσότερες από δύο ώρες ή ακυρωθεί με ευθύνη της ναυτιλιακής εταιρίας, η τελευταία θα υποχρεούται να προσφέρει ελαφρά γεύματα και αναψυκτικά. Μάλιστα, σε περίπτωση μεγάλης καθυστέρησης, θα πρέπει να εξασφαλίζεται κατάλυμα στους επιβάτες, οι οποίοι θα μπορούν να ζητήσουν μέχρι και την επιστροφή του αντιτίμου του εισιτηρίου.
Οι Ευρωπαίοι πολίτες θα χρειαστεί όμως να κάνουν ακόμα λίγη υπομονή ώσπου να εφαρμοστούν τα μέτρα, καθώς αυτά θα τεθούν σε ισχύ τρία χρόνια μετά την έγκρισή τους.

Σχόλια