Αποζημίωση 1,7 εκατ. δολαρίων σε εργαζομένη που ξυλοκοπήθηκε

0

Μια γυναίκα στην Καλιφόρνια που μήνυσε τον πρώην εργοδότη της γιατί ξυλοκοπήθηκε στη δουλειά, έλαβε αποζημίωση 1,7 εκατομμύρια δολάρια.

Η Τζάνετ Ορλάντο, 53 ετών, είπε στο δικαστήριο ότι δεχόταν οχλήσεις, τελούσε υπό μόνιμο φόβο και αγωνιούσε ψυχικά από το κλίμα στο τμήμα που κατάρτιζε την πολιτική για τις πωλήσεις της εταιρίας Alarm One Inc. όπου εργαζόταν, καθώς η εργασία συνοδευόταν από ξυλοδαρμό αν ο πωλητής έφθανε καθυστερημένος στη σύσκεψη του τμήματος πωλήσεων.

Το δικαστήριο, στο οποίο προσέφυγε η εργαζόμενη επιδίκασε αρχικά την καταβολή αποζημίωσης των 500.000 δολαρίων στην ενάγουσα για τους μισθούς που δεν της είχαν καταβληθεί, για ψυχική οδύνη και για ιατρικές δαπάνες. Κατόπιν, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι στην ενάγουσα πρέπει να καταβληθούν άλλα 1,2 εκατομμύρια δολάρια ως επιπλέον αποζημίωση, δήλωσαν οι δικηγόροι της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συμβάν αυτό όπως και παρόμοια άλλα που σημειώθηκαν το 2003, έπαψαν, μόλις οι επικεφαλής στην έδρα της εταιρίας στην Καλιφόρνια έλαβαν μια αγωγή, είπε ο προσωπάρχης της εταιρίας.

Σχόλια