Αποζημίωση από την “Ντέιλι Μέιλ” στον Μάρκο Ματεράτσι

0

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου δικαίωσε τον Ιταλό ποδοσφαιριστή, Μάρκο Ματεράτσι στην αντιδικία του για συκοφαντική δυσφήμιση με τη βρετανική εφημερίδα “Ντέιλι Μέιλ”.

Η βρετανική εφημερίδα είχε κατηγορήσει σε δημοσίευμά της τον Ιταλό ποδοσφαιριστή για ρατσιστικά σχόλια εις βάρος του αρχηγού της εθνικής Γαλλίας, Ζινεντίν Ζιντάν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλου του 2006.

Το δικαστήριο επιδίκασε στον Ματεράτσι αποζημίωση, το ύψος της οποίας δε δόθηκε στη δημοσιότητα και η εφημερίδα αναγνώρισε ότι ήταν λάθος να δημοσιεύσει ότι ο Ματεράτσι απεκάλεσε την μητέρα του Ζιντάν “τρομοκράτισσα και ιερόδουλη”.

Ο δικηγόρος της “Ντέιλι Μέιλ”, Τζόναθαν Πράις δήλωσε ότι εφημερίδα εξέφρασε τη λύπη της για τη ψυχική οδύνη που προκάλεσε το δημοσίευμά της στον Ιταλό διεθνή.

Υπενθυμίζεται ότι στον τελικό ο Ζινεντίν Ζιντάν απεβλήθη με κόκκινη κάρτα επειδή χτύπησε τον Ματεράτσι με το κεφάλι στο στήθος.

Ο Μάρκο Ματεράτσι, ο οποίος αγωνίζεται με την Ίντερ Μιλάνου, δεν ήταν παρών στο δικαστήριο του Λονδίνου για τη διευθέτηση της αγωγής για συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρος του ομίλου Associated Newspapers.

Η νομική σύμβουλος του Ματεράτσι, Τζέιν Φίλιπς δήλωσε στο δικαστήριο ότι η εν λόγω εφημερίδα δημοσίευσε σειρά προσβλητικών άρθρων με φωτογραφίες και συνέχισε να προσβάλει τον πελάτη της με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο ακόμα και μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

Ο Τζέιν Φίλιπς πρόσθεσε ότι η εφημερίδα παραδέχτηκε ότι όλες οι κατηγορίες εις βάρος του Ματεράτσι ήταν αναληθείς.

Μετά το επεισόδιο στον αγωνιστικό χώρο η FIFA τιμώρησε τον Μάτεράτσι με αποκλεισμό δύο αγωνιστικών, ενώ στον Ζιντάν επεβλήθη απαγόρευση τριών αγωνιστικών και πρόστιμο 4.000 ευρώ.

Αυτή δεν είναι η πρώτη αποζημίωση που λαμβάνει ο Ματεράτσι από αγγλικό έντυπο, αφού και η «Daily Star» τον περασμένο Απρίλιο υποχρεώθηκε σε αποζημίωση.