Απροσδόκητη απόσυρση αγωγής

0

Η σύζυγος του δολοφονηθέντος Αμερικανού δημοσιογράφου, Ντάνιελ Περλ απέσυρε την αγωγή που είχε καταθέσει εις βάρος μίας εκ των μεγαλυτέρων τραπεζών του Πακιστάν.
Η Μαριάν Περλ είχε καταθέσει την αγωγή εις βάρος της «Χαμπίμπ» τον Ιούλιο υποστηρίζοντας ότι η τράπεζα μεταβίβασε κεφάλαια σε ισλαμική φιλανθρωπική οργάνωση, η οποία φέρεται να συνδέεται με τη δολοφονία του συζύγου της.
Η τράπεζα Χαμπίμπ από την αρχή αρνήθηκε το εις βάρος της κατηγορητήριο.
Ο Ντάνιελ Περλ είχε πέσει θύμα απαγωγής στο Καράτσι τον Ιανουάριο του 2002. Έπειτα από μακρά ομηρία, οι απαγωγείς του τον εκτέλεσαν.
Ο δολοφονηθείς ήταν δημοσιογράφος της αμερικανικής εφημερίδας «Wall Street Journal» και την περίοδο της απαγωγής του εργαζόταν σε άρθρο για τις δραστηριότητες των ακραίων ισλαμικών οργανώσεων στο Πακιστάν.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Μαριάν Περλ ενημέρωσε απευθείας το αμερικανικό δικαστήριο που είχε αναλάβει την εκδίκαση της υπόθεσης για την απόσυρση της αγωγής. Ωστόσο, δεν αιτιολόγησε την απόφασή της.
Αργότερα, βέβαια, η νομική ομάδα που εκπροσωπεί την Μαριάν Περλ διευκρίνισε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ότι: «η απόσυρση έγινε για προσωπικούς λόγους και όχι λόγω λαθών ή παραλείψεων της αγωγής».
«Η όλη υπόθεση ήταν λαθεμένη και ανυπόστατη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Χαμπίμπ, «η τράπεζά μας ουδέποτε ενεπλάκη με οιαδήποτε τρομοκρατική οργάνωση».

Σχόλια