Αρθηκε η ασυλία Γάλλου Ευρωβουλευτή λόγω των δηλώσεών του για το Ολοκαύτωμα

0

Την ασυλία του Μπρινό Γκολνίς, ευρωβουλευτή του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος «Εθνικό Μέτωπο», ήρε χθες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανοίγοντας το δρόμο για την προσαγωγή του ενώπιον της γαλλικής Δικαιοσύνης για δηλώσεις αμφισβήτησης του Ολοκαυτώματος.

Ο Μπρινό Γκολνίς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τον Οκτώβριο του 2004 αμφισβήτησε το γεγονός ότι οι Ναζί χρησιμοποίησαν θαλάμους αερίων, υπαινισσόμενος παράλληλα ότι ο αριθμός των εβραίων που σκοτώθηκαν στη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου είναι μικρότερος του πραγματικού.

Οι ευρωβουλευτές αποφάσισαν να μην υποστηρίξουν την ασυλία και τα προνόμια του συναδέλφου του, συμφώνως προς την εισήγηση που υιοθετήθηκε στις 22 Νοεμβρίου από την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

Σημειώνεται ότι η δίκη του Γκολνίς για αμφισβήτηση εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας καθίσταται δυνατό να ξεκινήσει στις 23 Μαΐου 2006 ενώπιον του Πλημμελειοδικείου της Λυόν. Η δίκη είχε προγραμματιστεί αρχικώς για το Σεπτέμβριο, όμως αναβλήθηκε εν αναμονή της απόφασης του Ευρωκοινοβουλίου.

Σχόλια