Αργεντινή: Στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης κατά των ΗΠΑ

0

Η Αργεντινή προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά των Ηνωμένων Πολιτειών,  με αφορμή τις αμερικανικές δικαστικές αποφάσεις που αφορούν την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους της χώρας.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση της Αργεντινής υποστηρίζει στην προσφυγή της ότι οι ΗΠΑ «προέβησαν σε παραβιάσεις της κυριαρχίας και της ετεροδικίας της Αργεντινής και άλλες σχετικές παραβιάσεις ως αποτέλεσμα των δικαστικών αποφάσεων που έλαβαν αμερικανικά δικαστήρια».

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Διεθνές Δικαστήριο, το αίτημα της Αργεντινής “διαβιβάστηκε στην αμερικανική κυβέρνηση. Παρόλα αυτά δεν θα αναληφθεί καμία δράση μέχρις ότου η Ουάσινγκτον δεχθεί τη δικαιοδοσία του”.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι συναντήσεις διεθνών τραπεζών με τους ομολογιούχος που αρνήθηκαν να ενταχθούν στην αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής για την άρση του αδιεξόδου.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου η κυβέρνηση της Αργεντινής έπρεπε να πληρώσει στα hedge funds περίπου 1,5 δισ. δολ. πριν προχωρήσει στις πληρωμές των υπολοίπων ομολόγων.  
 

Σχόλια