Αριζόνα: Έγκριση της πρότασης για εξετάσεις των φοιτητών στο δικηγορικό σύλλογο πριν την αποφοίτηση

0

Την έγκρισή του έδωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Αριζόνα στην πρόταση των Νομικών Σχολών της Πολιτείας να επιτρέπεται στους τελειόφοιτους Νομικής να δίνουν τις εξετάσεις για εισαγωγή στον δικηγορικό σύλλογο, πριν την αποφοίτησή τους. Το δικαστήριο έδωσε το «πράσινο φως» για την εφαρμογή της πρότασης, για μία δοκιμαστική περίοδο τριετίας.

Ως δοκιμαστική περίοδος ορίστηκε το διάστημα μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου 2013 και της 31ης Δεκεμβρίου 2015, ενώ το δικαστήριο θα συγκεντρώσει τις αξιολογήσεις για την πρόοδο του εγχειρήματος το φθινόπωρο του 2015.

Την πρόταση αλλαγής [Link] του υφιστάμενου καθεστώτος υποστήριζαν και οι τρεις Νομικές Σχολές της Πολιτείας, με το επιχείρημα ότι είναι μια λύση που διευκολύνει την ομαλή μετάβαση των φοιτητών από τις σπουδές στην αγορά εργασίας και τους βοηθά στην εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων. Βάσει της νέας πρότασης οι φοιτητές θα έχουν την δυνατότητα να δίνουν τις εξετάσεις εγγραφής στο δικηγορικό σύλλογο τον Φεβρουάριο του τελευταίου έτους των σπουδών τους.

Σχόλια