Αρνείται νέα δίκη ο Οτσαλάν

0

Ο Κούρδος αυτονομιστής ηγέτης, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, θα αρνηθεί να δικαστεί εκ νέου στην Τουρκία εφόσον δεν εξασφαλιστεί η αμεροληψία των τουρκικών δικαστηρίων. Αυτό σημείωσε ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισής του σε συνέντευξη τύπου, ενώ τονίστηκε ότι μία νέα δίκη μπορεί να γίνει μόνον εφόσον διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για μια δίκαιη και αμερόληπτη δίκη και γι αυτό ο Κούρδος ηγέτης προτίθεται να προσφύγει έως και στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Παράλληλα, οι συνήγοροι υπεράσπισης του κρατούμενου στις φυλακές του νησιού Ιμραλί δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να επισκεφθούν ξανά τον πελάτη τους όσο εξακολουθούν να είναι σε ισχύ οι διατάξεις του νέου Τουρκικού Ποινικού Κώδικα. Συγκεκριμένα, αποκάλυψαν ότι το περιεχόμενο της πρώτης, μετά την απόφαση του ΕΔΑΔ, συνάντησής τους με τον Οτζαλάν ηχογραφήθηκε από αξιωματούχου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με εντολή των δικαστικών αρχών της Προύσας.

Οι δικηγόροι του Οτσαλάν επισήμαναν ακόμα ότι ο δημόσιος διάλογος που άνοιξε μετά την απόφαση αυτή επισκίασε τη νομική διαδικασία.