Άρση της ασυλίας της Μαρίν Λεπέν ζητά η Γαλλία από το Ευρωκοινοβούλιο

0

Άρση της ασυλίας της Γαλλίδας ευρωβουλευτού Μαρίν Λεπέν, ζήτησαν οι γαλλικές αρχές από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ώστε να μπορεί καταστεί δυνατή η δίωξή της, επειδή εξομοίωσε τις ισλαμικές προσευχές με τη ναζιστική κατοχή. Την αποστολή του αιτήματος άρσης της ασυλίας προς το Ευρωκοινοβούλιο επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του γαλλικού Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το αίτημα συνδέεται με τη διερεύνηση δηλώσεων που έκανε η ακροδεξιά πολιτικός σε ομιλία ενώπιον οπαδών του κόμματός της, Front National Party. Τότε η Λεπέν είχε αναφερθεί στις ισλαμικές προσευχές που διεξάγονται στους δρόμους, λέγοντας πως και τώρα η Γαλλία μπορεί να μιλάει για κατοχή των εδαφών της.

Η έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες της Λεπέν άνοιξε τον Ιανουάριο του 2011 κατόπιν καταγγελίας από αντιρατσιστική οργάνωση. Το γραφείο τύπου του Ευρωκοινοβουλίου επιβεβαίωσε ότι το ευρωπαϊκό όργανο έχει λάβει το αίτημα άρσης της ασυλίας της ευρωβουλευτού. Το αίτημα θα εξεταστεί από την αρμόδια επιτροπή και το ζήτημα θα τεθεί σε ψηφοφορία εντός των ερχόμενων τριών ή τεσσάρων μηνών.

Σχόλια