Αυστηρές ποινές από στρατοδικείο της Αιγύπτου

0

Ποινές έως και δέκα ετών κάθειρξης επέβαλε στρατοδικείο σε 25 ηγετικά στελέχη της αντιπολιτευόμενης οργάνωσης των Αδελφών Μουσουλμάνων στην Αίγυπτο, τα οποία κατηγορούνταν για χρηματοδότηση παράνομης οργάνωσης, ενώ αθώωσε 15 άλλα.

Ο τρίτος στην ιεραρχία της οργάνωσης, Χαϊράτ αλ Σάτιρ, όπως και το ηγετικό στέλεχος Χάσαν Μάλεκ καταδικάστηκαν σε επταετή κάθειρξη έκαστος.
Επτά μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων, τα οποία βρίσκονται στο εξωτερικό και η δίκη έγινε ερήμην τους, καταδικάστηκαν σε 10ετή κάθειρξη, ενώ 16 άλλοι καταδικάστηκαν σε ποινές που κυμαίνονται από φυλάκιση ενάμιση έτους έως κάθειρξη πέντε ετών. Οι υπόλοιποι 15 κατηγορούμενοι αθωώθηκαν.
Η δίκη κεκλεισμένων των θυρών 40 ηγετικών στελεχών των Αδελφών Μουσουλμάνων είχε ξεκινήσει στις 26 Απριλίου του 2007. Αυτοί κατηγορούνταν για «ξέπλυμα χρημάτων και χρηματοδότηση απαγορευμένης οργάνωσης».
Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ είχε αποφασίσει να παραπέμψει στη στρατιωτική δικαιοσύνη τους 40 υπόπτους, οι οποίοι κρατούνται από το Δεκέμβριο του 2006. Οι καταδικασθέντες δεν έχουν δικαίωμα να εφεσιβάλουν την απόφαση.

Σχόλια