Αυστηρότερες ποινές για τους φρουρούς φυλακών που έχουν ερωτική επαφή με κρατουμένους

0

Την επιβολή μεγαλύτερων ποινών και την τιμωρία όσων φρουρών ομοσπονδιακών φυλακών παραβιάζουν την ισχύουσα νομοθεσία με το να έρχονται σε ερωτική επαφή με κρατουμένους, ζητά το αρμόδιο όργανο επιτήρησης των φυλακών του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης. Και αυτό γιατί οι εισαγγελείς πολύ συχνά αρνούνται να διώξουν ποινικά τους φρουρούς που έχουν ερωτική επαφή με κρατούμενο, αλλά ακόμη και στις περιπτώσεις που η υπόθεση οδηγείται στα δικαστήρια οι τυχόν επιβαλλόμενες ποινές θεωρούνται μικρές.

Σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία, οι περισσότερες περιπτώσεις σεξουαλικών επαφών μεταξύ φρουρών και κρατουμένων είναι απλώς πταίσματα και επισείουν ποινή το ανώτατο ενός έτους, ενώ για να θεωρηθεί η πράξη κακούργημα, θα πρέπει ο φρουρός να έχει ασκήσει βία προκειμένου να πετύχει τη σεξουαλική επαφή. Πάντως, η ερωτική επαφή μεταξύ φρουρών και κρατουμένων είναι απαγορευμένη, έστω κι αν υπάρχει συναίνεση στην πράξη και από τις δυο πλευρές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έως τα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου από τις 163 ανάλογες υποθέσεις που ερευνήθηκαν την τελευταία πενταετία, λιγότερες από τις μισές έφτασαν στα γραφεία των ομοσπονδιακών εισαγγελέων.

Σχόλια