Αυστραλία: Εξαρθρώθηκε διεθνής σπείρα “”ξεπλύματος”” παράνομου χρήματος

0

Η εφημερίδα “”The Age”” αποκάλυψε, ότι η Αυστραλιανή Υπηρεσία Δίωξης Εγκλήματος σε συνεργασία με διεθνείς αρχές δίωξης οικονομικού εγκλήματος και την Αυστραλιανή Κοινοπολιτειακή Αστυνομία εξάρθρωσαν κύκλωμα εμπόρων ναρκωτικών, που “”ξέπλυνε”” εκατομμύρια δολάρια μέσω ταξιδιωτικού πρακτορείου που λειτουργεί στα δυτικά προάστια ης Μελβούρνης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κύκλωμα είχε στρατολογήσει “”βαποράκια”” σε ολόκληρη την Αυστραλία, κυρίως βιετναμέζικης καταγωγής, τα οποία πουλούσαν ναρκωτικά και διοχέτευαν τις εισπράξεις στο ταξιδιωτικό πρακτορείο Long Thanh, το οποίο στη συνέχεια «ξέπλενε» τα χρήματα με διάφορους τρόπους.

Εκτιμάται ότι μεγάλα χρηματικά ποσά μεταφέρονταν στο εξωτερικό ως νόμιμα εμβάσματα, χωρίς τον προβλεπόμενο έλεγχο, ενώ μεγάλα ποσά μετέφεραν και μέλη πληρωμάτων της βιετναμέζικης αεροπορικής εταιρείας.

Η εξάρθρωση της σπείρας θεωρείται από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα των διωκτικών αρχών της Αυστραλίας, αλλά και πιστοποίηση της “”χαλαρότητας”” με την οποία λειτουργεί το αυστραλιανό σύστημα ελέγχου εμβασμάτων.

Σχόλια