Αυστραλία: Καταδίκη καθολικού ιερέα για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

0

Σε 20ετή κάθειρξη καταδικάστηκε καθολικός ιερέας στην Αυστραλία, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση 25 ανηλίκων σε διάστημα 20 ετών.
Ο 67χρονος ιερέας Τζον Σίντνεϋ Ντέναμ δήλωσε ένοχος κακοποιήσεων με θύματα νεαρά αγόρια, μαθητές σε σχολεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, από το 1968 έως το 1986. Το δικαστήριο απεφάνθη ότι ο ιερέας θα εκτίσει υποχρεωτικά τουλάχιστον τα 13 χρόνια και 10 μήνες της επιβληθείσας ποινής.
Επιπλέον, ο καταδικασθείς ζήτησε συγγνώμη από τα θύματά του, ηλικίας από πέντε έως 16 ετών και τις οικογένειές τους. Εκείνοι, πάντως, ζητούν να κριθεί υπεύθυνη εκτός από τον ιερέα και η Καθολική Εκκλησία συνολικά για ό,τι συνέβη όλα αυτά τα χρόνια. Μητέρα θύματος δήλωσε χαρακτηριστικά: “Ήταν ένας φρικτός άνθρωπος. Πραγματικά φρικτός. Η ιεραρχία στην Καθολική Εκκλησία προκαλεί αηδία”.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Πάπας Βενέδικτος ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα αντίστοιχων επιθέσεων με αυτουργούς καθολικούς ιερείς, και είναι χιλιάδες οι σχετικές καταγγελίες στην Αυστραλία, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη χώρα, τον Ιούλιο του 2008.

Σχόλια