Αυστρία: Ομολογία σοκ από τον 73χρονο πατέρα βιαστή

0

Ομολόγησε τις πράξεις του ο 73χρονος, ο οποίος κρατούσε επί 24 ολόκληρα χρόνια φυλακισμένη την κόρη του σε ένα κελάρι κοντά στην πόλη Άμστετεν της Αυστρίας.

Ο 73χρονος βίαζε την κόρη του και είχε κάνει μαζί της επτά παιδιά. «Έχει τώρα ομολογήσει ότι φυλάκισε την κόρη του για 24 χρόνια και ότι αυτός ήταν ο πατέρας των επτά παιδιών της, καθώς και ότι τα κλείδωνε στο κελάρι», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο Φραντς Πόλτσερ, επικεφαλής του Τμήματος Εγκληματολογικών Υποθέσεων της Κάτω Αυστρίας.

O πατέρας της κοπέλας Γιόζεφ Φ. την οδήγησε, τον Αύγουστο του 1984, στο υπόγειο, της έδεσε τα χέρια και την κλείδωσε εκεί. Στην ανάκρισή της η Ελίζαμπετ Φ. ανέφερε ότι ο πατέρας της την κακοποιούσε σεξουαλικά από την ηλικία των 11 ετών.

Την υπόγεια φυλακή όπου έμενε η 42χρονη γυναίκα ερευνούν τώρα αστυνομικοί. Τα δωμάτια ήταν πολύ μικρά και το ύψος τους είναι μικρότερο από 1,7 μέτρα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στα μέσα Απριλίου μετά τη μεταφορά στο νοσοκομείο του Άμστετεν, σε σοβαρή κατάσταση, μίας 19χρονης κοπέλας, η οποία πιστεύεται ότι είναι η μεγαλύτερη κόρη της Ελίζαμπετ.

Η μητέρα της κοπέλας φέρεται να μην γνώριζε τις πράξεις του συζύγου της.
Η υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ στην Αυστρία. «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα ασύλληπτο έγκλημα», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Γκέντερ Πλάτερ. «Όλα όσα συνέβησαν εκεί ξεπερνούν την ανθρώπινη φαντασία».

«Δεν θα είναι εύκολο να επιστρέψουμε στη φυσιολογική καθημερινότητα ύστερα από αυτό. Ολόκληρη η χώρα πρέπει να αναρωτηθεί τι πραγματικά δεν πηγαίνει καλά», αναφέρει σε δημοσίευμά της η αυστριακή εφημερίδα Der Standard.

Σχόλια