Αυστρία: Στη δικαιοσύνη 32χρονος λόγω ναζιστικού χαιρετισμού

0

Αντιμέτωπος με το νόμο βρέθηκε ένας 32χρονος Γερμανός, ο οποίος χαιρέτισε ναζιστικά μπροστά στο σπίτι όπου γεννήθηκε ο Αδόλφος Χίτλερ, στη μικρή πόλη Μπραουνάου.
 
Η Αστυνομία της περιοχής κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία για παραβίαση του αποκαλούμενου «νόμου απαγόρευσης», ο οποίος είχε ψηφιστεί αμέσως μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και με τον οποίο απαγορευόταν το ναζιστικό κόμμα και ρυθμιζόταν νομικά η αποναζιστικοποίηση της Αυστρίας.
 
Με βάση αυτό το νόμο -ο οποίος είναι ενσωματωμένος στο αυστριακό Σύνταγμα και προβλέπει την επιβολή αυστηρών ποινών για οποιαδήποτε δράση σχετιζόμενη με τον εθνικοσοσιαλισμό- είχαν απαγορευτεί μετά τον πόλεμο όλες οι ναζιστικές οργανώσεις και είχαν κατασχεθεί υπέρ του αυστριακού κράτους οι περιουσίες τους, ενώ απαγορεύθηκε η επανίδρυση τους για εθνικοσοσιαλιστικούς σκοπούς.
 
Ο 32χρονος δε χαιρέτισε ναζιστικά τυχαία, αλλά το έκανε κατά την 125η επέτειο της γέννησης του Αδόλφου Χίτλερ στη γενέτειρά του, Μπραουνάου, όπου παράλληλα πραγματοποιήθηκε μεγαλειώδης αντιφασιστική εκδήλωση με συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων, ενάντια στο φασισμό και την ακροδεξιά.

Σχόλια