Αυτόματη καταχώρηση των ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους της Πολιτείας του Όρεγκον

0

Η Πολιτεία του Όρεγκον έγινε την περασμένη Δευτέρα η πρώτη αμερικανική πολιτεία στην οποία θεσμοθετήθηκε η αυτόματη εγγραφή ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους, μετά την επικύρωση του σχετικού νομοσχεδίου από την κυβερνήτη της Πολιτείας, Kate Brown.

Σύμφωνα με το νέο νόμο, η εγγραφή των ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους θα γίνεται μέσω των στοιχείων προσωπικών δεδομένων που τηρεί η τοπική Υπηρεσία Συγκοινωνιών του Όρεγκον. Οι σχετικές πληροφορίες με το όνομα, την ηλικία, την ιθαγένεια και τον τόπο κατοικίας των ψηφοφόρων που πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις θα αποστέλλονται στον Γενικό Γραμματέα της Πολιτείας, ο οποίος χρησιμοποιώντας τα στοιχεία αυτά, θα ολοκληρώνει τη διαδικασία εγγραφής τους στους εκλογικούς καταλόγους. Στη συνέχεια, οι νέοι ψηφοφόροι θα ενημερώνονται μέσω του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου για την εγγραφή και θα τους παρέχεται διορία τριών εβδομάδων για να ζητήσουν τη διαγραφή τους από τον κατάλογο. Επίσης, θα τους παρέχονται οδηγίες για εγγραφή σε κάποιο πολιτικό φορέα, εάν το επιθυμούν.

Με το νέο νόμο θα προστεθούν στο εκλογικό σώμα του Όρεγκον περίπου 300.000 άτομα, γεγονός που αναμένεται να λειτουργήσει υπέρ του Κόμματος των Δημοκρατικών.

Σχόλια