Β. Κορέα: Καταδίκη Αμερικανού πολίτη σε καταναγκαστικά έργα

0

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βόρειας Κορέας καταδίκασε τον Αμερικανό πολίτη, Μάθιου Τοντ Μίλερ, σε 6 χρόνια καταναγκαστικών έργων για απόπειρα κατασκοπείας και για παράνομη είσοδο στη χώρα, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Eιδικότερα, στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται: «Διέπραξε εχθρικές ενέργειες προς την Λαϊκή Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας, καθώς εισήλθε στο έδαφός της υποδυόμενος έναν τουρίστα τον περασμένο Απρίλιο».

Ο 25χρονος Μίλερ, κατάγεται από το Μπέικερσφιλντ της Καλιφόρνια και εισήλθε στη Βόρεια Κορέα τον Απρίλιο 2014 όπου έσκισε την τουριστική του βίζα και ζήτησε από την Πιονγιάνγκ να του χορηγήσει άσυλο.
Στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από τη δίκη του Μίλερ, απεικονίζονται κάποια προσωπικά αντικείμενα του, περιλαμβανομένου του διαβατηρίου του και της βίζας που είχαν εκδώσει οι Βορειοκορεατικές αρχές, την οποία έσκισε, ενώ ο ίδιος φαίνεται να κάθεται στο έδρανο του εξεταζόμενου μάρτυρα περικυκλωμένος από στρατιώτες.
Σημειώνεται, ότι οι δικαστές αρνήθηκαν στον Μίλερ κάθε δικαίωμα να εφεσιβάλει την απόφαση.

Ακόμα, αναμένεται να ανακοινωθεί η ημερομηνία κατά την οποία θα διεξαχθεί η δίκη ενός άλλου Αμερικανού πολίτη, του Τζέφρι Φόουλι, ο οποίος συνελήφθη το Μάιο. Τέλος, ο ιεραπόστολος Κένεθ Μπάε εκτίει ποινή 15 ετών καταναγκαστικών έργων από το Δεκέμβριο, καθώς κρίθηκε ένοχος συνωμοσίας με στόχο την ανατροπή του καθεστώτος.
 

Σχόλια