Βασανισμοί παιδιών και παραβίαση ανθρωπίνων δικαωμάτων από το Μπαχρέιν

0

Για βασανισμό παιδιών που συνελήφθησαν στις ταραχές του 2011 κατηγορεί το Μπαχρέιν η Διεθνής Αμνηστεία, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο. Η οργάνωση στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι «δεκάδες παιδιά ξυλοκοπήθηκαν και βασανίστηκαν ενώ τελούσαν υπό κράτηση τα τελευταία δύο χρόνια», προσθέτοντας ότι ορισμένα απειλήθηκαν με βιασμό προκειμένου να ομολογήσουν

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, τουλάχιστον 110 παιδιά ηλικίας 16 έως 18 ετών προφυλακίστηκαν σε φυλακή ενηλίκων, κατά την ανάκριση ή τη δίκη τους, για συμμετοχή σε διαδηλώσεις.

Τα μικρότερα των 15 ετών παιδιά, τα οποία έχουν καταδικαστεί και κρατούνται σε σωφρονιστήριο ανηλίκων, έχουν υποστεί κακομεταχείριση τη νύχτα, όταν οι κοινωνικοί λειτουργοί τελειώνουν την εργασία τους και τα παραδίδουν αυτά στην αστυνομία, τονίζει η μη κυβερνητική οργάνωση.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ οι αρχές του Μπαχρέιν παραβίασαν κατάφωρα τις διεθνείς τους υποχρεώσεις στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ “όλοι οι ανήλικοι – παιδιά, μικρότερα των 18 ετών – τα οποία δεν διέπραξαν καμιά αποδεδειγμένη παράβαση του νόμου πρέπει να απελευθερωθούν άμεσα», και παράλληλα καλεί τις αρχές στη Μανάμα να διενεργήσουν έρευνα για όλες τις καταγγελίες για βασανιστήρια και κακομεταχειρίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το Μπαχρέιν τροποποίησε τον Αύγουστο το νόμο για τα δικαιώματα των ανηλίκων, προβλέποντας ποινή φυλάκισης ή επιβολή προστίμου για τον πατέρα του παιδιού που μετέχει σε διαδηλώσεις.
 

Σχόλια