Βέλγιο: Ομολόγησε στο δικηγόρο του ο δράστης της επίθεσης σε βρεφονηπιακό σταθμό

0

Ομολόγησε την ενοχή του ο Βέλγος, ο οποίος κατηγορείται για την ανθρωποκτονία δύο νηπίων και ενός μέλους του προσωπικού σε βρεφονηπιακό σταθμό κοντά στις Βρυξέλλες, όπως ανακοίνωσε ο συνήγορος του δράστη.

“Ο 20χρονος Κιμ Ντε Γκέλντερ κατανοεί ότι η πράξη του ήταν απάνθρωπη”, δήλωσε ο συνήγορος του δράστη.
Ο 20χρονος συνελήφθη μετά την επίθεση που εκδηλώθηκε σε βρεφονηπιακό σταθμό στην πόλη Τερμόντ του Βελγίου κατά την οποία εκτός από τα τρία θύματα ο δράστης τραυμάτισε άλλα 11 παιδιά και δύο μέλη του προσωπικού.
Ο δράστης προσήχθη χθες ενώπιον των δικαστικών αρχών, οι οποίες τον έθεσαν υπό κράτηση.
Οι δικαστικές αρχές του Βελγίου εκτιμούν ότι ο δράστης είναι επίσης ύποπτος για την ανθρωποκτονία μιας ηλικιωμένης γυναίκας μία εβδομάδα νωρίτερα στην πόλη Μπέβερεν, η οποία δεν απέχει πολύ από το Τερμόντ.
Ο συνήγορος του 20χρονου δήλωσε ότι ο πελάτης του δε γνωρίζει τίποτα για αυτήν την επίθεση.
Ο Ντε Γκέλντερ δεν έχει προς το παρόν ομολογήσει τίποτα στις ανακριτικές αρχές αλλά ανοίχτηκε και μίλησε στο συνήγορό του.
“Πιστεύω ότι αισθάνεται τύψεις αλλά δεν μπορώ να πω ότι νιώθει μεταμέλεια. Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση για τη ζωή του αλλά και για την επίθεση στο βρεφονηπιακό σταθμό. Ο λόγος για τον οποίο αποφάσισε να επιτεθεί κατά των νηπίων παραμένει άγνωστος. Εγώ είμαι αποφασισμένος να μάθω την αλήθεια. Και εκτιμώ ότι είναι έτοιμος να με βοηθήσει”, δήλωσε ο δικηγόρος στο πρακτορείο ειδήσεων, Μπέλγκα.

Σχόλια