Βενεζουέλα: Διαμαρτυρία για τα ανθρώπινα δικαιώματα

0

Χιλιάδες φοιτητές βγήκαν στους δρόμους του Καράκας για να ζητήσουν από τον πρόεδρο της χώρας, Ούγκο Τσάβες να επιτρέψει την επίσκεψη στη Βενεζουέλα της Διαμερικανικής Επιτροπής για τα Ανθρωπινα Δικαιώματα (CIDH).
Η επίσκεψη της CIDH (ανεξάρτητο όργανο των Αμερικανικών Κρατών) «θα επιτρέψει στον κόσμο να αντιληφθεί τι συμβαίνει στη Βενεζουέλα στον τομέα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» δήλωσε ένα από τα ηγετικά στελέχη των φοιτητών.
«Η κατάσταση των πολιτικών κρατουμένων είναι πολύ ευαίσθητη γιατί η δικαστική διαδικασία δεν σέβεται, ως θα έπρεπε, τα δικαιώματά τους, γιατί το ποινικό σύστημα είναι τραγικό και το χειρότερο που υπάρχει στη Λατινική Αμερική», σύμφωνα με τον ίδιο.
Την εβδομάδα αυτή η CIDH ζήτησε από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας να της δοθεί η άδεια να εξετάσει την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα ενώ παράλληλα κάλεσε φοιτητές να επισκεφθούν την έδρα της στην Ουάσινγκτον για να εκθέσουν την γνώμη τους σχετικά με το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα τους. Και τα δύο αιτήματα απορρίφθηκαν.

Σχόλια